Felolvasómaraton – 2022

posted in: Hirek | 0

Idén nyolcadik éve csatlakozik a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár által minden év februárjában meghirdetett Nemzetközi Felolvasómaratonhoz.

Az iskola diákjai és pedagógusai 2022. február 15-én Nemes Nagy Ágnes (1922-1991) alkotásait szólaltatták meg születésének 100. évfordulója alkalmából.

A járvány okán, a megszorítások szabályainak betartásával, a felolvasásra a résztvevő osztályok tantermeiben került sor, és mindenki az elektronikus formában előkészített szövegrészeket olvasta fel saját elektronikus eszközéről (mobiltelefon vagy tablet).

Felolvasott a IX. A és B líceum, X. A és B líceum, XII. A líceum, valamint a IX. F és XI. E szakiskola mintegy 126 diákja.

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában részt vett Sólyom Gecse Lilla, György Piroska, Czibak Emilia magyar nyelv és irodalom szakos tanárok, József Jácinta román szakos tanár, Farcaș Veronica társadalomtudományokat oktató kísérő tanár, valamint Török Júlia könyvtáros.