Karácsonyi ünnepség

posted in: Hirek | 0

2023. december 21-én tartottuk a Puskás Tivadar Szakközépiskola hagyományos karácsonyi rendezvényét az iskola sporttermében.

Szőke Ana-Mária igazgatónő röviden köszöntötte a vendégeket és diákokat. Felvázolta, hogy milyen sokszínű az idei karácsonyi műsor, hiszen a zenekartagok, a kórustagok, a táncosok, a versmondók és a színjátszók egymást támogatva egy nagyon sokszínű karácsonyi meglepetéssel érkeztek.

A Kelemen Alpár tanár úr által felkészített énekesek, László Csongor, Bodó Zsófia, Szakács Hunor, Kovács Szende-Noémi, Borbély Milán, Mircse Janka, Antal Iringó, Antal Ágnes-Vanda és a zenészek, Fadgyas Benedek, Steigerwald István, Gecse-Székely Roland, Furus István, a Leise rieselt der Schnee című dallal indították az előadást. Ezután következett a Zöld fenyő című közismert karácsonyi dal, majd Révész Nikolett X. B líceumos tanuló előadásában Szabó Lőrinc Karácsony est, nyugalmas este című verse került előadásra. A kórus a Piramis együttes Ajándék című dalával folytatta a műsort, mely után az iskola néhány tanulója Maurice Maeterlinck A kék madár című meséjét adta elő egy rövid színdarab formájában. (narrátor: Kiss Tamara, gyerekek: Steigerwald István, Gecse-Székely Roland, Péter Kund-Csaba, Csősz Roland, testvérke: Szakács Hunor, apa: László Csongor, anya: Donáth Tímea, nagyapa: Deák Bence, nagymama: Szász Krisztina, tündér: Karácsony Beatrix, Tyltyl: Bedő Levente, Mytyl: Kovács Szende-Noémi)

A darab után Sándor Tamás X. C líceumos tanuló előadásában Juhász Gyula Betlehem című verse következett, melyet a zenészek és énekesek előadásában a Fagyöngy című dal követett.

Szabó Gellért, Lukács Balázs és partnereik egy rövid táncbemutatóval emelték az előadás fényét, melyet Ady Endre Egy jövendő karácsony című versének elszavalása követett Kovács Melinda X. D szakiskolás tanuló által. Ezután az iskolakórus előadásában még két utolsó dal következett: a Csendes éj és a Neoton Ha elmúlik karácsony című slágere.

A műsor zárásaképpen Bálint Delinke kollégánk, aki református lelkipásztor is, a Biblia szavaival köszöntötte a résztvevőket. A karácsonyi előadás és a tanárnő végszavainak köszönhetően az éj-mélyből fölzengő, gyermekkorunkat idéző, otthonillatú várakozás töltötte el szívünket.

Nagy köszönettel tartozunk a felkészítő tanároknak, a Demmers-nek, valamint a Babi Pékségnek a támogatásért.

Az iskola vezetősége