Színház az érettségizőknek

posted in: Hirek | 0

2024. május 31-én színházi előadásra hívták Sepsiszentgyörgy város középiskoláinak diákjait a Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem képviselői, I.L. Caragiale”, Bukarestből. Az előadás a Teatru pentru BAC projekt része, és a Színházpedagógiai Mesteri Képzés hallgatók (UNATC Bukarest, Színésztudományi Tanszék) produkciója.

A foglalkozás a Sepsiszentgyörgyi “Székely Mikó Kollégium” konferenciatermében zajlott és 1 óra 30 percig tartott: 50 perc műsor + 40 perc Kérdések és válaszok.

A Puskás Tivadar Szakközépiskolából a 12. A, 11. A és 11. B osztályos tanulók vettek részt, A szerelem utolsó éjszakája, a háború első éjszakája című műsort tekintve, melyben a szerelem és a háború története, amelyen a főszereplő, Ștefan Gheorghidiu átmegy, csak ürügy arra, hogy elmélyítse lelki folyamatait, elnyerje az élet-halál helyzetek súlypontját. Az esztétikai téttel párhuzamosan van egy nevelési tét is, hiszen a főszereplő irányító szerepet tölt be a nézőkkel kapcsolatban, akiket arra hívnak, hogy saját élményeiket és az aktuális történelmi kontextust kapcsolják össze a színpadon megjelenített epizódokkal.