Üzenet a diákoknak

posted in: Hirek | 0

ÜZENET KOVÁSZNA MEGYE DIÁKJAIHOZ

Kedves diákok!

A kialakult járványhelyzetben a továbbiakban is a legfontosabb az egészségünk megőrzése, ezért az osztálytermekben folyó munka csak akkor kezdődhet el, amikor a vészhelyzetekkel foglalkozó különbizottság úgy ítéli meg, hogy teljes biztonsággal térhetünk vissza az iskolákba. Erre csak a vészhelyzet megszűnése után kerülhet sor, addig a digitális tanrend szerint működik az oktatás.

A tanügyminisztérium közleménye alapján a második félévben a az iskolai helyzet lezárása két jeggyel történik, a diákok a félévi dolgozatokat a március 11-ig feldolgozott anyagból írják.

Az idén a szakaszzáró és az érettségi vizsgát átdolgozott programok alapján szervezzük. A tanügyminisztérium a 2020. április 10-i, 4115-es számú rendelet mellékleteiben rögzíti az idei vizsga követelményrendszerét, az egyes tantárgyak csökkentett vizsgaanyagát. A vizsgák időpontja a járványhelyzet alakulásától függ, a tanfelügyelőség tájékoztatni fog a hatóságok döntéseiről.

Természetesen a pedagógusok mindent megtesznek a diákok alapos felkészítéséért, de ebben a nehéz helyzetben megnő a diákok egyéni felelőssége is. Nagyon fontosnak tartjuk az iskolával, a szaktanárokkal való kapcsolattartást, hiszen csak így lehetséges a vizsgákra való felkészülés.

Kérünk minden diákot, hogy a helyzethez illő komolysággal viszonyuljon a tanuláshoz, hogy hasznosan, tanulással töltse az otthon töltött időt. Kérjük a szülőket is, hogy támogassák gyermekük törekvéseit. Amennyiben kérdések merülnek fel a tananyaggal kapcsolatban, forduljanak bizalommal a szaktanárokhoz.

Egészséget, kitartást és jó munkavégzést kívánunk ebben a nehéz helyzetben is.

Kovászna Megye Tanfelügyelősége