A fenntarthatóság és a divat

posted in: Hirek | 0

2023 szeptember 27-én a Panóráma rendezvényteremben részt vettünk a A Transylvania Textile & Fashion szakmai szervezet a kormány Fenntartható Fejlődés Főosztályával partnerségben szervezett eseményen. A sepsiszentgyörgyi Vállalkozói Inkubátorházban kiállítást mutattak be a fenntartható módon előállított textilipari termékekből, kiegészítőkből, játékokból, bútorokból és házakból.

Iskolánk igazgatónője Dr. Szőke Ana-Mária bemutatója által betekintést nyerhettünk az újrahasznósított agyag feldolgozásában és annak felhasználásában az épitő iparban.

A fenntartható fejlődés témában tanácskoztak és divatbemutatót is szerveztek olyan helyi divatterezők ruháiból, amelyeket fenntartható módon készítettek. Közöttük bemutatták a Puskás Tivadar Technológiai Líceum XI G osztályos diákjainak 2022-2023-as tanévben készült ökokollekcióját. A textiltermékgyártó szakos hallgatók tevékenységének koordinátorai Finna Eszter mérnök és Szén Imola művezető voltak.

A mi iskolánk tanulói által készített ruhadarabok is bemutatásra kerültek, amik a témához illően egyedi módon szemeteszsákokból készültek.