Sustenabilitate și modă

posted in: Noutati | 0

Pe 27 septembrie 2023, în sala de evenimente Panoráma, am participat la un eveniment organizat de organizația profesională Transylvania Textile & Fashion în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a guvernului. La Sepsiszentgyörgy Vállalkózoi Incubatorház a fost prezentată o expoziție de produse textile, accesorii, jucării, mobilier și case produse în mod durabil.

Prin prezentarea directoarei școlii noastre, dr. Ana-Mária Szőke, am putut obține o perspectivă asupra procesării argilei reciclate și a utilizării acesteia în industria construcțiilor.

S-au consultat pe tema dezvoltării durabile și au organizat o prezentare de modă de haine realizate sustenabil de către creatorii de modă locali, printre care a fost prezentată și colecția eco ale elevelor, de la Liceul tehnologic Puskás Tivadar, din clasa a XIG, create în anul școlar 2022-2023. Coordonatoarele activității elevelor de la specializarea Confecționer produse textile, au fost inginer Finna Eszter și maistru Szén Imola.

Au fost prezentate și hainele realizate de elevii școlii noastre, care au fost realizate din saci de gunoi într-un mod inedit pentru a se potrivi cu tematica.