Nyílt napok – Sapientia

posted in: Hirek | 0

2022. április. 6-án a XI.A (Automatizálási tehnikus) és XI.B CNC szakos líceumos diákok osztályfőnökeik, József Jácinta és Czibak Emília tanárok illetve Zátyi Tibor-Botond mérnök szervezésében nyílt napokon vettek részt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karán.

A diákok nyílt órákon vettek részt, ezáltal betekintést nyertek az egyetem mindennapjaiba. Az elektrótechnikusoknak (XI.A) lehetőségük adódott a villamosmérnöki tanszék szervezésében robot-programozásra, digitális szervóóra készítésére, illetve egy műszaki informatikai szakbemutatóra. A CNC szakos diákok a szakbemutató és a laborlátogatás során megismerkedtek a gépészmérnöki és a mechatronika szakkal, megtekintették és kipróbálták az egyetemisták álltal épített pneumobilt, majd a fröccsentő géppel kulcstartót készítettek újrahasznosítható műanyagból.

A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) képviselőinek színes előadásai megmutatták miként képeznek hidat az oktatók és a hallgatók között, hogyan teszik gördülékenyebbé az egyetemi életet, a kollégiumi lakhatástól kezdve a tanulmányokon át a szórakozási lehetőségekig.