Ziua porților deschise – Sapientia

posted in: Noutati | 0

Pe 6 aprilie 2022, elevii claselor a XI-a A liceu ( Tehnician automatizări) și XI-a B liceu (CNC), împreună cu diriginții prof. József Jácinta și Czibak Emília, organizat de prof. Ing. Zátyi Botond, au participat la Ziua porților deschise a Universității Maghiare din Transilvania – Sapientia, din Târgu Mureș.

Elevii au participat la cursuri deschise obținând astfel o perspectivă asupra funcționării de zi cu zi a universității. Elevii de la electronică automatizări, au participat la exerciții de programare robotică, la realizarea unui ceas servo digital și la o prezentare tehnică IT, organizat de Departamentul de Inginerie Electrică.

Elevii CNC au putut să se familiarizeze cu ingineria mecanică și mecatronică în timpul prezentării și vizitării laboratorului, au putut vedea și încerca Pneumobilul construit de studenții universității, apoi au fabricat brelocuri prin plastifiere, folosind material reciclabil.

Reprezentanții Asociației studenților (HÖK) au demonstrat prin discursuri colorate, cum pot construi o punte între profesori și studenți, cum pot îmbina însușirea materiilor cu opțiunile de divertisment din cadrul universității.