Simonyi Károly Elektrotechnika Verseny

posted in: Hirek | 0

A Simonyi Károly Elektrotechnika Versenyt először 1991-ben, a régió iskolái részére hirdették meg. Azóta évről évre több iskola képviselteti magát ezen a meghívásos versenyen. Ma már Magyarország egész területéről, sőt 2010-ben először az országhatáron túlról is érkeztek a versenyre tehetséges és jól felkészült fiatalok.

2010-ben Pécs, Európa Kulturális Fővárosa volt. Ezért, és a húsz éves évforduló alkalmából a versenyt nemzetközivé emelték. Ezt a hagyományt azóta is továbbviszik, és a magyarországi iskolák mellett, meghívásos alapon, határon túli városok iskolái is részt vesznek: Révkomárom, Topolya, Sepsiszentgyörgy és Nagyvárad is. Hálásak vagyunk a lehetőségért.

Tartalmas programok és több felvonásos verseny várt ránk 2022. 05.18-21 között a Baranya Megyei Szakképzési Centrum, Simonyi Károly Technikum és Szakképző Iskolában! Különleges program volt az iskolában kialakitott Simonyi Károly professzor emlékszobájának átadása is.

Iskolánkat a X. A osztályból Wolff Dávid, illetve a IXA szakosztályból András Balázs, Sinka Norbert Ferenc képviselték a versenyen.

Köszönöm Kelemen Alpár kollégának hogy bátorította és felkészítette a fiúkat és Jaksa Imre Csaba kollégának, hogy elkísérte őket.

Intézményvezető
Szőke Ana-Maria