Szakmai hét a Puskás Tivadar Szakközépiskolában 2023.05.08-12

posted in: Hirek | 0

2023.05.11 AZ ÉN SZAKMÁM AZ ÉN JÖVŐM!

Kerekasztal beszélgetés,amelynek témája a szakoktatás aktuális és jövőképe.

Ezen az eseményen meghívottaink:

Popescu Marius szaktanfelügyelő, a sepsiszentgyörgyi Inkubátor vezetősége: Bagoly Miklós, az Asimcov vállalkozói szövetség elnöke, PROWOOD klaszter eln[ke, Vajda Lajos, a az Asimcov igazgató, Mátyus Enikő InnoHub közösségi munkatér koordinátora, Gászpor Edina a Textil Klaszter munkatársa, partnercégek részéről Bálint József a Modern House Kft. és tulajdonos-vezetője, Incze Barna IB Garage tulajdonosa, Torma Vera, a Diakónia gyermek- és családsegítő szolgálatának vezetője, Nagy Andrea Diakónia gyermek- és családsegítő szolgálatának munkatársa, nyolcadikos diákok, gimnáziumi igazgatók, iilletve házigazdaként mi a Puskás Tivadar Szakközépiskola vezetősége, szaktanárai, mesteri,liceum és zsakosztályok diákjai.

Az esemény során a kerekasztal beszélgetés fő témáját, a résztvevők szempontjaiból taglaltuk, válaszolva az alábbi kérdésekre és kibővitve a gondolatokat, amelyek évente, havonta, hetente, naponta ott vannak az életünkben.

  1. Annak a fiatalnak, aki jól megtanult egy szakmát, biztos jövője van?
  2. A szülők viszont különböző okok miatt viszolyognak a szakoktatástól
  3. A duális képzéssel a szakoktatás új szintre emelkedett. Egyre több a jó képességű gyerekünk, hiszen egy jó szakmával biztos jövőjük van?
  4. A szakoktatásban is sok a jó képességű gyerek

Az esemény egy öko divatbemutatóval zárult, amit Finna Eszter és Szén Imola textil szakos tanárok felkészítésével, a XIG Ruhakészitő szakosztály diákjai mutattak be, a résztvevők meglepetésére.

Úgy gondolom, az idei találkozásunk szereplői gazdagodtak, , a tavalyi első probálkozás után az adott témakör köré épített vita, barátságos megbeszélést illetően.

Köszönöm mindenkinek aki részt vett az eseményen!

Dr. Szőke Ana-Maria, Puskás Tivadar Szakközépiskola igazgató