Săptămâna meseriilor la Liceul Tehnologic Puskás Tivadar 08-12.05.2023

posted in: Noutati | 0

11.05.2023 PROFESIUNEA MEA ESTE VIITORUL MEU!

A fost subiectul mesei rotunde, globalizând viziunea actuală și viitoare a învățământului profesional.

Invitații noștri la acest eveniment au fost:

Marius Popescu inspector scolar , conducerea Incubatorului Sepsiszentgyörgy: Miklós Bagoly, președinte al asociației de afaceri Asimcov, președinte al clusterului PROWOOD, Lajos Vajda, director al Asimcov, Enikő Mátyus, coordonator al spațiului de lucru comunitar InnoHub, Edina Gászpor, angajat al Textil Cluster, în numele companiilor partenere József Bálint proprietarul-manager Modern House Kft., Incze Barna, proprietarul IB Garage, Torma Vera, șef al serviciului de asistență pentru copii și familie din Diakónia, Andrea Nagy, angajat al Diakónia pentru asistența copiilor și familiei serviciu, elevi de clasa a VIII-a, directori de scoli gimnaziale și managementul liceului Tehnologic Puskás Tivadar ca gazdă, profesori de specialitate, elevi din clasele liceale și profesionale.

În cadrul evenimentului, am discutat subiectul principal al mesei rotunde din perspectiva participanților, răspunzând la următoarele întrebări și extinzând gândurile care sunt prezente în viața noastră în fiecare an, lună, în fiecare săptămână, în fiecare zi.

  1. Tânărul care a învățat bine o profesie are un viitor sigur?
  2. Părinții, în schimb, refuză învățământul profesional din diverse motive
  3. Odată cu formarea duală, învățământul profesional a urcat la un nou nivel. Avem din ce în ce mai mulți copii talentați, deoarece au un viitor sigur cu o profesie bună?
  4. În învățământul profesional sunt și mulți copii talentați

Evenimentul s-a încheiat cu o prezentare de modă eco, pregătită de profesorii la specializarea textil Eszter Finna și Szén Imola, și prezentată de elevii clasei XIG Croitorie, spre bucuria participanților.

Cred că actorii întâlnirii noastre de anul acesta, asemenea evenimentului de anul trecut s-au îmbogățit cu informații și idei noi, în ceea ce privește discuția construită în jurul temei.

Mulțumim tuturor celor care au participat la eveniment!

Dr. Ana-Maria Szőke, directorul Liceului Tehnologic Puskás Tivadar