Ziua Basmului Popular Maghiar

posted in: Noutati | 0

În data de 30 septemebrie 2019, la Liceul Tehnologic Puskás Tivadar a fost sărbătorită Ziua Basmului Popular Maghiar, alături de clasele IX-XII și doamnele profesoare de maghiară la apelul Societății de Lectură Maghiară din primăvara anului 2005, ziua de 30 septembrie, ziua de naștere a marelui povestitor, scriitor și jurnalist maghiar Benedek Elek a fost denumit ziua Basmului Popular Maghiar.

Această zi este o sărbătoare pentru noi toți, cei care dorim promovarea poveștilor populare și a învățăturilor și a înțelepciunii acestora. Scopul acestei zile ar fi ca noi: profesori, bibliotecari, specialiști în domeniu, copii și adulți, să arătăm respect deosebit față de basmele maghiare și ale altor popoare.

În prima parte a programului profesorul de limba și literatura maghiară dr. Péter Sándor, a ținut o prezentare elevilor, având ca scop recapitularea, completarea cunoștiințelor elevilor despre viața și activitatea marelui scriitor și povestitor, unul dintre creatorii literaturii pentru copii: Benedek Elek. În a doua parte a programului elevii au vizionat un basm popular maghiar intitulat: Câinele Puli (A pulikutya).