50 ANI LICEUL TEHNOLOGIC PUSKÁS TIVADAR

posted in: Noutati | 0

Aniversările te pun mereu pe gânduri și simți nevoia să faci o socoteală a celor ce s-au întâmplat. În același timp, socoteala înseamnă nu doar reflectarea asupra călătoriei încheiate cu succes, ci și oportunitatea a noi întâlniri.

Jubileul acesta ne umple inimile și sufletele cu o emoție deosebită și o solemnitate înălțătoare. Acesta este motivul pentru care noi, cei de la Puskás ne pregătim pentru deschiderea anului școlar 2023-2024 cu o atenție deosebită, deoarece sărbătorim o aniversare specială. Nu în ultimul rând, săptămâna festivă va fi o ocazie excelentă de a cunoaște prezentul alma mater și de a schița planuri de viitor.

Suntem mândri că putem lega memoria omonimului școlii noastre de promovarea științei maghiare, cât și de descoperirea și încorporarea științei transilvănene în conștiința publică, cultura și istoria științei. Drumul său de viață poate servi drept exemplu pentru toți tinerii de astăzi care respectă cunoștințele și sunt capabili să lupte pentru țelurile lor, inclusiv pentru acei tineri care îmbogățesc istoria școlii noastre.

Cu această ediție jubiliară, la împlinirea a 50 de ani de la înființarea Liceului Tehnologic Puskás Tivadar, dorim să-i comemorăm pe toți cei care au contribuit la prosperitatea tinerilor acestei școli prin munca lor educațională de sacrificiu de secole. Fie ca memoria lor să fie înconjurată de recunoștință și respect. Cei care trăiesc printre noi – în munca lor atentă sau în binemeritata lor odihnă – să fie însoțiți de iubire și respect.

Director,
dr. Szőke Ana-Maria

Cine învață o meserie astăzi, va avea un viitor asigurat!

Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” împlinește în acest an cinci decenii de activitate, iar această aniversare reprezintă o sărbătoare pentru fiecare elev, absolvent și profesor.

Privind în urmă la ultimii 50 de ani, putem susține că schimbarea este eternă: structura societății, modul nostru de viață și, din păcate, valorile noastre nu mai sunt aceleași ca acum 50 de ani. Un lucru este cert în viața omului de astăzi: nu mai poate trăi fără electricitate, mașini și aparate electrocasnice, iar pentru întreținerea acestora este nevoie de profesioniști!

Noi, aici, în Sfântu Gheorghe avem nevoie de profesioniști! Ei înseamnă stâlpii societății noastre, fără ei totul s-ar prăbuși. Atâta timp cât avem curent electric în casele noastre, atâta timp cât mașinile noastre funcționează, atâta timp cât ne putem recolta grâul, nu vom observa munca acestor profesioniști. Problema apare atunci când nu mai avem pe nimeni care să înșurubeze un bec, nimeni care să înlocuiască o piesă de mașină stricată, nimeni care să sudeze două baterii sau nimeni care să repare o mașină agricolă.

Cine învață o meserie astăzi, va avea un viitor asigurat! Aceste meserii pe cale de dispariție sunt importante, pentru că există o pierdere de meserii nu doar în acest oraș, regiune ci și în toată țara! Sunt mândru de această școală, pentru că educă oameni de care este nevoie în fiecare familie și în afacerile din regiune. Unii dintre absolvenții sunt acum lideri ai comunității noastre sau antreprenori de succes, toți aceștia contribuind la dezvoltarea economică a regiunii.

Această jumătate de secol din viața școlii reprezintă o bază solidă din care trebuie să ne inspirăm și în anii următori. Indiferent în ce direcție se îndreaptă lumea, sper că această școală va continua să existe pentru multe decenii, de acum înainte, asigurând pâinea zilnică a sute de tineri din secuime!

Primarul Mun. Sfântu Gheorghe

Antal Árpád-András