Lisabona – Jurnal de călătorie săptămânile I.-IV.

posted in: Noutati | 0

Săptămâna I.

Prima zi am vizitat service-ul auto iar după masă ne-au prezentat regulile de protecția muncii după care ne-au arătat restaurantul unde vom lua masa cât timp vom fi în Lisabona. Prima zi de practică a fost marți când am avut ocazia să înlocuim la prima noastră mașină un compresor de aer condiționat și am reîncărcat sistemului cu freon. La o altă mașină am înlocuit o tijă de volan și am reglat unghiul de direcție, apoi am schimbat pneuri. Miercuri a fost o zi aglomerată, am schimbat plăcuțele de frână și bielete de direcție. După masă la o altă mașină am schimbat supapa EGR și radiatorul de răcire a motorului. Joi am lucrat în grupuri mici sau singuri și am înlocuit furcile de direcție. Vineri am schimbat tampon motor și am testat sistemul AC.
În weekend am avut ocazia să descoperim frumusețile Lisabonei.

Săptămâna 2

Luni am început săptămâna cu revizia anuală la un Mercedes A180, marți am schimbat kitul ambreaj, suportul etrier și plăcuțele de frână la un Skoda Octavia. Miercuri am efectuat revizia anuală la un Renault Megan și un Opel Astra, iar joi am făcut ITP și am scos un motor dintr-un autoturism. Vineri am reparat motorul și ne-am pregătit de weekend cu excursiile frumoase organizate de partenerii noștri.

Săptămâna 3

Luni a fost sărbătoare națională, din acest motiv nu am fost la practică doar la cursul de limbă portugheză. În restul săptămânii am fost la firmă unde facem practica și am făcut revizia la căteva mașini, am schimbat plăcuțe de frână și am schimbat motorul la două mașini. Am învățat foarte multe lucruri săptămâna aceasta. Sămbătă am mers la cursul de limbă portugheză, iar duminică deoarece nu a fost program cultural organizat ne-am relaxat.

Săptămâna 4

Aînvățat foarte multe lucruri noi în această săptămână, ne-au arătat multe lucruri noi, ca de exemplu cum se poate repara închizătoarea de la bușonul de la rezervor, cum se poate regla frâna de mână electrică cu ajutorul bateriei. În restul săptămânii am făcut revizii și am reparat căteva sisteme de suspensie. Sămbătă am fost la casa scriitorului Fernando Pessoa unde am aflat multe informații despre viața și opera acestuia. Sămbătă am participat la ultimul curs de limbă portugheză și am susținut examenul. Duminică am petrecut o zi minunată în Lisabona.