Lisabona – Jurnal de călătorie zilele 7.-12.

posted in: Noutati | 0

 • Ziua a 7-a: Excursie la Turnul Belem care este unul dintre cele mai simbolice edificii din Lisabona și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO declarat ca atare în 1983.Turnul este situat, aşa cum sugerează şi numele, în districtul Belem, şi mai este cunoscut şi ca Turnul sau Castelul Sfântul Vincent (Castelo de Sao Vicente de Belem). A doua oprire a fost la Mănăstirea Jeronimos, apoi la Padrão dos Descobrimentos, locul de unde a pornit Vasco de Gama în expediția din India.
 • Ziua a 8-a: O zi fascinantă în Sintra – Cabo da Roca și Cascais. Prima oprire a fost la Statuia lui Hristos Regele (Monumento Cristo Rei) Statuia in sine are 28 de metri inaltime, iar reprezentarea inimii masoara 1,89 metri.
  Un lift este instalat pentru a urca turistii sus, pe o platforma la picioarele statuii lui Isus, de unde se pot bucura de o priveliste deosebita a Lisabonei si a imprejurimilor acesteia. De aici am pornit cu autocarul în Sintra unde am vizitat Palácio Nacional da Pena – Palatul Național Pena, care este inclus în lista celor Șapte minuni ale Portugaliei, este inclus în patrimoniul cultural UNESCO, Pena este un loc exotic și colorat.
  Următoarea oprire a fost Cabo da Roca, constituie extremitatea vestică pentru lanțul muntos Sintra, pentru Portugalia continentală, pentru Europa continentală și pentru continentul Eurasia. În jurul Cabo da Roca, stâncile au mai mult de 100 de metri înălțime. Drumul nostru a continuat spre Boca do Inferno care este o formațiune stâncoasă în care forța apei a săpat la început o peșteră, iar ulterior, după ce peretele din spate s-a prăbușit, aceasta a devenit o grotă deschisă. A rămas în picioare arcada prin care în timpul furtunilor, valurile oceanului lovesc cu bubuituri puternice și țâșnesc apoi pe dedesubt, iar vântul dă naștere unor sunete care înfioară.
  În drumul nostru spre casă ne-am oprit pe malul oceanului în Cascais.
 • Ziua a 9-a: O zi perfectă pentru iubitorii fotbalului. Am avut ocazia să vizităm Estádio da Luz, denumit oficial Estádio do Sport Lisboa e Benfica, tradus ca Stadionul Luminii, este stadion din Lisabona pe care evoluează clubul portughez S.L. Benfica. Stadionul mai este numit și ”Catedrala” de către suporterii Benficăi. Surpriza vizitei a fost faimosul zbor al vulturilor și vizitarea muzeului clubului.
  Spre seară am făcut o plimbare pe malul oceanului.
 • Ziua a 10-a: O zi relaxantă la Grădina Zoologică și în Parcul Eduard al VII-lea.
 • Ziua a 11-a: Zi de practică – mecanică la Centrul de Formare CENFIM
 • Ziua a 12-a: Zi de practică – CNC la Centrul de Formare CENFIM