A sunat ultimul clopoțel pentru elevii din clasele profesionale

posted in: Noutati | 0

În data de 17 iunie a avut loc festivitatea de absolvire pentru elevii din opt clase care au finalizat studiile în școala profesională la Liceul Tehnologic Puskás Tivadar. A sunat ultimul clopoțel pentru 152 de elevi din clasele cu următoarele calificări profesionale: electrician constructor, mecanic auto,
operator la mașini cu comandă numerică CNC, zootehnist, preparator produse din carne și pește, brutar-patiser, instalator instalații tehnico-sanitare, croitor îmbrăcăminte după comandă și lucrător în agroturism.

La sunetul clopoțelului, elevii s-au aliniat în spatele steagului școlii și au defilat pe traseul tradițional de absolvire, luându-și în gând rămas bun de la locurile familiare, de la acele locuri care au asistat la procesul maturizării lor pe parcursul celor trei ani, la formarea unor prietenii sincere, cunoștințe, iubiri durabile sau trecătoare.

Dr. Szőke Ana Maria, directoarea Liceului Tehnologic Puskás Tivadar, a salutat comunitatea care sărbătorește. În discursul său, ea a subliniat onoarea profesiei și cererea tot mai mare de profesioniști bine educați, încurajând absolvenții să-și mențină locul în societate cu onoare și să folosească ceea ce au dobândit de-a lungul anilor, oriunde i-ar duce soarta, să fie oameni împliniți în viața privată și în profesia lor. A fost bucuroasă să informeze că mulți dintre absolvenți au început deja să lucreze, cei mai mulți dintre ei fiind angajați la firmele în care au făcut stagii de practică în perioada școlii. Lakatos László, membru de consiliu, a transmis mesajul lui Antal Árpád, primarul orașului Sfântu Gheorghe. În același timp, el a înmânat premiul municipiului șefei de promoție, Bartos Gréta Abigél, elevă în clasa a XI-a G. Din partea Inspectoratului Școlar Județean, dl. inspector Bokor Attila a oferit absolvenților sfaturi pentru început de drum, iar dna Torma Vera, directoarea Fundației Creștine Diakónia, i-a încurajat să ducă o viață fericită, echilibrată, care necesită sănătate, bani, familie și prieteni.

Conform tradiției, eleva Tamás Adrienn Szeléna din clasa a XI-a E, și-a luat rămas bun în numele absolvenților, fapt care i-a adus lacrimi în ochi, în timp ce reflecta asupra timpului care trecea, dar erau prezente și curiozitatea și bucuria de a se pregăti pentru viitor.

A încercat să prezinte acest dublu sentiment și elevul Máté Ákos, care și-a luat rămas bun cu veselie de la absolvenți în numele elevilor mai tineri, reînviind anii distracției din școală și farsele studențești. După tradiționala legare a panglicii cu numele elevilor și după momentul predării cheilor, dna directoare dr. Szőke Ana Maria a predat elevului Sánta Dénes din clasa a XI-a D premiul Fundației Puskás Tivadar, iar eleva Szabó Tímea din clasa a XI-a E a primit premiul din partea Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România. Dl. Kovács Levente, preot reformat din Chichiș a binecuvântat adunarea, iar festivitatea s-a încheiat cu imnul școlii: ,, Luăm cu noi profesia, cunoștințele, și anunțăm cu mândrie: trăiască elevul de la Puskás!”